Numele meu este Cristina Colotelo, sunt psihoterapeut cu drept de liberă practică și cred în puterea transformatoare a procesului psihoterapeutic, prin relația de colaborare care se dezvoltă cu fiecare sesiune în diada psihoterapeut-client, cu fiecare conștientizare profundă (insight) a clientului.

Drumul meu în a deveni psihoterapeut a pornit cu mulți ani în urmă, când eu însămi am căutat sprijin pentru a gestiona schimbările și obstacolele pe care le aveam la momentul respectiv în viața mea. Am avut șansa să fac psihoterapie cu cea mai bună și eficientă psihoterapeută pentru mine, care a devenit apoi și primul meu model profesional de urmat, odată ce m-am decis să urmez această cale.

Am descoperit prin sesiunile personale de psihoterapie că îmi pun la treabă resursele interioare, că devin mai rezilientă și înțeleaptă, că mă regăsesc pe mine însămi în frânturi de povești de viață și că mă recompun și mă întregesc ca imaginea unui joc de puzzle. 

Astfel, am decis că psihoterapia este un lucru extraordinar de bun și că poate ajuta pe oricine dorește să se descopere și să se cunoască așa cum în nicio altă circumstanță nu ar avea prilejul să o facă. 

Așa că, am început un nou drum profesional studiind și pregătindu-mă să fiu psihoterapeut. Iar astăzi sunt Psihoterapeut practicant cu drept de liberă practică, de orientare Cognitiv-Comportamentală, acreditat de Colegiul Psihologilor din România.

Îmi place să fiu psihoterapeut. Este un dar enorm de a crea cadrul potrivit pentru ca oamenii să se (re)conecteze cu ei înșiși, să-și recapete vocea și sensul în viață. Este o misiune asumată pentru mine de a înțelege cu ceea ce se confruntă fiecare persoană care intră în cabinet și prin procesul psihoterapeutic să descopere că darurile (resursele interioare) și obstacolele le oferă puterea de a-și schimba viața, așa cum crede fiecare că este potrivit pentru sine.

“Mulți oameni consideră compasiunea a fi o slăbiciune, însă este exact opusul. Când ești în tranșee, îți dorești un dușman sau un aliat lângă tine?”
– Kristin Neff

ABORDAREA MEA

Consider că psihoterapia este o știință și o artă bazată pe colaborarea dintre client și psihoterapeut.
Ne vom uita împreună la situațiile de viață prin care treci, care sunt tiparele tale de gândire și în ce fel ele îți sunt utile sau te sabotează în a obține ceea ce îți dorești să trăiești.
Anxietatea, depresia, rușinea, tristețea, furia, stresul, îngrijorarea fac parte din condiția umană.
Nu e nimic în neregulă cu tine. A avea sentimente negative nu înseamnă că ești rău sau că ești o persoană groaznică.

Înseamnă că ai nevoie de o nouă modalitate de a te raporta la aceste stări interioare, de a le înțelege, de a le accepta și de a le traversa spre o stare mai bună pentru tine.
De asemenea, cred că deja ai în sinea ta instrumentele și capacitatea necesare ca să-ți îmbunătățești viața. Ai nevoie doar de un cadru în care să te simți în siguranță și de cineva care să te susțină în a-ți descoperi înțelepciunea interioară și să ofere sistemului tău intern de gânduri și emoții un mediu pentru a funcționa mai bine.
Vom lucra împreună pentru atingerea obiectivelor stabilite de comun acord.

Află mai multe despre cum lucrez